Heb je een bier geproefd? Vul je antwoord in bij het betreffende veld en klik op check. Wanneer je het goed hebt, verschijnt dan een bevestiging. Indien je het fout hebt zal de button kort trillen en gebeurt er verder niets: dan moet je nog even verder met puzzelen en proeven…

Bier 1 (ster)

Wat is de smaak?


Check

Correct! Je hebt net de ‘Pandora’ geproefd. Dit blond bier combineert fruitige smaken met bitter. Je herkent de smaak van grapefruit aan de bitterheid, die achterop je tong wat meer aanwezig is en de wat zuurdere kenmerk van citrusvruchten. Er zit natuurlijk geen grapefruit in dit biertje, maar wel Amerikaanse hopsoorten. Dit bier met een medium koolzuurgehalte en 6% alcohol is winnaar van goud ‘Beste Blond Bier 2020’ bij de Dutch Beer Challenge.

Bier 2 (zon)

Wat is de smaak?


Check

Klopt: De ‘Donderstraal’ is een klassieke tripel van hoge gisting. Het bier is goudblond en heeft een volle, kenmerkende tripel smaak op basis van een Belgische gist. Ook smaakt hij zacht en fruitig. De peer ontdek je dan ook door de fruitige aroma’s in de zachte hoek van boomfruit. Er is gebruik gemaakt van gerstemout en tarwemout en dit biertje is iets zwaarder in alcohol dan de Pandora.

Bier 3 (maan)

Wat is de smaak?


Check

Juist! De ‘Brutus’ is winnaar van ‘Het Meest Gewaardeerde Bier van de Provincie Utrecht’ en brons bij de Brussels Beer Challenge. Deze Amerikaanse Amber Lager, waar je dus tonen van karamel in proeft is lichtzoetig in het begin met een hopbitterheid in de afdronk. Je zou ook een zachte, moutige smaak kunnen herkennen. We noemen dit ook wel een onder- gistend stoombier!

Bier 4 (planeet)

Wat is de smaak?


Check

Goed! In de ‘Arcticus’ heb je mokka geproefd. Deze is dan ook lichtzoet, net als de Brutus, maar ook rijk en kruidig. Deze Strong Ale heeft een stevige body en je zou ook gedroogd fruit kunnen herkennen. Een echt winters biertje! Neem hier gerust een pittig kaasje naast, de Arcticus kan het hebben! Er is in de bereiding sinaasappelschil gebruikt, maar die proef je dan weer niet direct als zodanig….