De eerste wijn-escapegame van Nederland

Puzzelen, ontdekken én proeven:

heb jij het in je om het mysterie van de Verloren Wijn op te lossen?

Het Verhaal

De familie Von Traub maakte vroeger de beste wijn van Duitsland, tot jaloerse concurrenten een ziekte in hun wijngaarden loslieten. Hierna is geen enkele oogst meer gelukt en verdween de wijn langzaam naar de geschiedenis. En daarmee ook het geheime familierecept die de wijn zo bijzonder maakte.

Erfgenaam Paul von Traub heeft echter een fles van de Verloren gewaande Wijn en een aantal enveloppen gevonden. De fles is echter vergrendeld met een cijferslot en hij heeft je hulp nodig om deze te openen. Help jij deze code te kraken? Dan kun je vervolgens ongetwijfeld meeproeven om het geheime recept te achterhalen!

Wat kun je verwachten?

Unlock the Bottle is een thuismysterie. Je krijgt een box (thuisgezonden) met daarin een fles van de Verloren Wijn, 6 enveloppen en 3 attributen. Met 2-6 spelers ga je vervolgens aan de slag om de code van de fles wijn te kraken, waarna je zult moeten proeven en verder puzzelen om het mysterie op te lossen. Het spel biedt een volledige activiteit in eigen huis of tuin, met een speelduur van 90-115 minuten. Het enige wat je zelf nodig hebt zijn de glazen.

De Verloren Wijn is handmatig samengesteld en kan eenmalig gespeeld worden.

Over de wijn

De Verloren Wijn bevat een fles witte wijn van 75cl. Deze wijn is, i.s.m. met onze partner “Hidden Wines”, specifiek geselecteerd voor dit spel. De wijn is biologisch gecertificeerd en van goede kwaliteit.

De wijn is onderdeel van het spel en zal je ongeveer halverwege de spelduur gaan proeven. Mocht je daarvoor al lekker willen borrelen, raden we een droge, lichte wijn aan, zoals Verdejo of Sauvignon blanc.

Coöperatief spel voor 1-6 spelers

Bevat een fles witte wijn en is daarmee geschikt voor spelers vanaf 18 jaar

Handmatig samengesteld met diverse puzzels en attributen

90-115 Minuten puzzel- en proefplezier

Wat zeggen onze spelers?

Anders dan andere escaperooms spellen is het niet alleen puzzelen, maar zijn het uitdagende en gevarieerde opdrachten waar het gebruik van alle zintuigen nodig is, om te ”ontsnappen’

Sam

We hebben veel lol gehad. De attributen zijn verrassend en bijzonder. Erg origineel. De puzzels waren uitdagend en het toegevoegde element van een wijnproeverij erbij was ook erg tof. De wijn was ook een aanrader.

Evelien

Het spel was echt goed in elkaar gezet, spannend, uitdagend en vol verassingen. Wij hebben een top avond gehad!

Rosanne