Hints

Het spel is erg uitdagend, soms kan je net even een steuntje in de rug gebruiken. Hieronder vind je hints die je kunnen helpen!

Voorbeeld:
Ben je bij Envelop B en kom je er niet uit? Open dan: ENVELOP B: HINT 1
Begin altijd bij hint 1, heb je nog een hint nodig? Open dan hint 2, enz…

Envelop A: Hint 1

Wie heeft de dagboek brieven geschreven? Lees goed de laatste alinea van de startbrief!

Envelop a: Hint 2

Wie is Druifje? Annika is de grootmoeder van Paul, ze hoort haar schoonvader tegen zijn broertje (druifje) praten. Wie is het broertje van de schoonvader van Annika? 

Envelop A: Hint 3

Hebben jullie de naam van Druifje? (Viktor) Gebruik deze naam dan, ga hem niet zoeken! Gebruik de letters van Victor en het 1e symbool zal verschijnen!

Envelop A: Hint 4

Kleur de letters van de naam: Viktor in. Alle V,I,K,T,O en R vakjes. Dan zien jullie het symbool verschijnen. Onthoud dit symbool goed en ga door naar Envelop B!

Envelop B: Hint 1

Lees het dagboek goed! Zien jullie een eigenaardig patroon? Leg de juiste strookjes achter elkaar en lees de tekst. 

Envelop B: Hint 2

In het dagboek zijn kleuren te vinden, leg de strookjes in de juiste volgorde en gebruik daarna het kaartje met een afdruk van een wijnvat. 

Envelop B: Hint 3

Vouw/buig het vat op de juiste manier (welke vorm heeft een vat?) en met de juiste dikte. TIP: Er is een rood lijntje aan het uiteinde van het vat, op welk cijfer moet je deze leggen? Zie welk symbool er op de buitenkant van het vat gevormd wordt. 

Envelop B: Hint 4

Het vat heeft een dikte van 9, vouw het uiteinde met de rode streep op de lijn van de 9. Dan vormt het kaartje een vat. Aan de binnenkant van het vat zie je de cijfers en aan de buitenkant de symbolen. Welk symbool heb je nu gevormd? Onthoud deze goed en ga naar de volgende Envelop!

ENVELOP C: Hint 1

Als het goed is hebben jullie nu 2 symbolen gevonden. Lees het dagboek uit envelop C goed door! Annika heeft Druifje veel vreemde handelingen zien doen! Wellicht was hij al bezig met het vergrendelen van de fles, door geheimen te verstoppen?

Envelop C: Hint 2

De vreemde handelingen van Druifje, moeten jullie proberen na te doen. ALLES wat in de doos zat kunnen jullie nodig hebben! Ik hoop VUURIG, dat het jullie gaat lukken!

Envelop c: Hint 3

Er zat een ijzerdraadje aan de fles gebonden, met hieraan de startbrief. Dit ijzerdraadje is er niet zo maar een! Dit is een magisch draadje. Druifje heeft hier een geheime boodschap in verstopt, die alleen door VUUR kan worden onthuld! 

Pak het ijzerdraadje er bij, buig hem helemaal recht en haal hem door een vlam heen, heen en weer. Wat zien jullie gebeuren??

Envelop C: Hint 4

Hebben jullie de boodschap gezien van het ijzerdraadje? (ruiten 8 of harten 7). Pak deze kaart uit het doosje met speelkaarten. Daarna legde Druifje, op de achterkant van de kaart, een leeg vel (wit) papier en kraste voorzichtig over de achterkant van de kaart. Welk symbool zien jullie verschijnen? Let goed op, of je de kaart niet ondersteboven houd!

Envelop C: Hint 5

Bij een enkel kaartspel blijkt het symbool niet zichtbaar worden, dit kan komen doordat de kaart onvoldoende is ingekrast, of omdat je zelf onvoldoende druk zet bij het krassen. zowel bij het spelen als maken is dit een delicate balans. Kom je er niet uit? Achter deze link zie je het symbool dat zou moeten verschijnen…

UNlock the bottle: Hint 1

Nu jullie alle 3 de symbolen hebben gevonden, kunnen jullie de fles proberen te “Unlocken“. Maar met symbolen kan je nog niets…

UNlock the bottle: Hint 2

ALLES wat in de doos zit of aan de fles zit, kan een onderdeel zijn van het spel! 

UNlock the bottle: Hint 3

Onderzoek het etiket van de wijnfles eens goed! 

UNlock the bottle: Hint 4

Het ETIKET kan worden losgetrokken, hier zien jullie een decodeer tabel staan. Maak van jullie gevonden symbolen de juiste cijfercode! Let op: de volgorde is belangrijk!

Envelop I: Hint 1

YES! De wijnfles is open! Open Envelop I. Wacht nog even met proeven en open de volgende envelop pas zodra je de 1e hebt opgelost.

Waar is de wijn geoogst? Welke plaats? Vul het antwoord op de website in!

Envelop I: Hint 2

Jullie zien een landkaart van Duitsland. BRNO 3, hoe breed is de cirkel?

Envelop I: Hint 3

De cirkel van BRNO is 3 breed. (zie meetlat onder aan de kaart) De cirkel van Keulen moet 4 breed worden. Waar snijden de meeste cirkels elkaar?

Envelop II: Hint 1

Het is tijd om de wijn in te schenken! Jullie hebben een wijnwaaier uit Envelop II gehaald. Volg de stappen: Klimaat, kleur, geur en aroma. Wat is het Aroma van de wijn?

Envelop II: Hint 2

Ruiken en proeven is moeilijk, soms denk je aan iets en dan proef je het ook. Volg daarom de stappen en begin bij het klimaat, dan vallen er al een heleboel mogelijkheden af (3 kwart van de antwoorden). Vervolgens kijk je naar de kleur, doe dit zoals in de brief beschreven wordt. Zodoende hou je nog maar 2 mogelijkheden over voor de geur, waarna je weer 2 mogelijkheden hebt voor de smaak/aroma.

Envelop II: Hint 3

Het klimaat is te vinden op de wereldkaart, waar was de wijn geoogst? Voor het bepalen van de kleur is het belangrijk goed van bovenaf in het glas te kijken met een witte achtergrond. Als je het juiste klimaat weet, dan zijn er nog maar 2 mogelijkheden qua kleur.

Vervolgens ga je ruiken, ook hier zijn maar 2 mogelijkheden. Lees de wijninformatie ui Envelop II nog eens goed, misschien staat hier wel iets in dat je kan helpen!

Nu mag je gaan proeven, ook hier zijn maar 2 mogelijkheden! Lees de wijninformatie ui Envelop II nog eens goed, misschien staat hier wel iets in dat je kan helpen!

 

 

 

Envelop III: Hint 1

Druifje heeft veel raadsels achtergelaten. Om te bepalen hoe lang de wijn heeft gerijpt, heeft hij verschillende raadsels op briefjes geschreven. Kunnen jullie achterhalen hoeveel maanden de wijn heeft gerijpt? 

TIP: De kaartjes zijn op een bepaalde manier makkelijker te lezen! 

Envelop III: Hint 2

De kaartjes hebben een voor- en achterkant! Op de voorkant staat een vraag/stelling, op de achterkant een hint naar het juiste antwoord. Sommige vragen/stellingen zijn niet juist, en daarbij de hint ook niet!

Envelop III: Hint 3

1 kaartje is misschien wel het belangrijkste! Op de achterkant van dit kaartje staan het mogelijk aantal maanden die de wijn heeft gerijpt. Door deze getallen op te schrijven en te elimineren kan je achter het juiste getal komen! LET wel op! Er zijn dus ook foute antwoorden, die je om de tuin lijden! Check dus goed of de vraag/stelling klopt!

EINDE: Hint 1

Gefeliciteerd, als het goed is hebben jullie nu een antwoord op alle 3 de vragen om het geheime recept te achterhalen. Vul dit in op onze website en kijk of het goed is!

Is er een antwoord fout? Kijk dan nog even goed terug!

Zijn alle antwoorden goed? Dan zal Paul jullie persoonlijk bedanken d.m.v. een videoboodschap! LET OP! kijk de boodschap helemaal af!

Video: Hint 1

Aan het einde van het filmpje wordt verwezen naar de dubbele bodem. De dubbele bodem is de ruimte onder de zwarte inlay, of bij staande dozen onder de 3 vakken. Hier vind je wat flyers van onze partners: VR Escaperoom Time & Meer Bubbels, alsook een kortingscode voor Het Bier Mysterie…