Unlock the Bottle voor groepen

Ben je op zoek naar een unieke activiteit voor medewerkers, collega’s of vereniging? Met Unlock the Bottle organiseer je eenvoudig een leuke & gezellige spelbeleving op een locatie naar keuze. 

De spellen zijn gemaakt voor groepen van 2-4 (Het Bier Mysterie) en 2-6 (De Verloren Wijn) spelers  die samenwerken (& proeven) richting de oplossing. Bij grotere groepen is dit eenvoudig op te schalen door inzet van meerdere spellen en aanpassing van het spelformat: het leukst is om hierbij een competitie-element toe te voegen, maar samenwerken is natuurlijk ook mogelijk.

Trouwens: Ook voor kinderfeestjes hebben we een leuke oplossing, namelijk: Het Limonade Experiment.

Competitie

Voor groepen bevelen we een mini-competitie aan. Dit kan je op drie manieren vormgeven:

 1. Het team met de snelste totaaltijd wint
 2. Speel per spelronde: Gebruik de verschillende enveloppen als ” rondes”
 3. Speel in twee helften: Bij de Verloren Wijn is dat bij het openen van de wijn, bij Het Bier Mysterie is dat na envelop “maan”

Samenwerken

Liever samenwerken? Bij maximaal 12 spelers kun je ervoor kiezen de spelmaterialen uit meerdere boxen tegelijk te spelen: vele handen maken licht werk, maar de overvloed aan spelers zal voor een onverwachte drukte zorgen: en zie het dan nog maar op te lossen.

De opvolgende enveloppen door aparte groepjes laten spelen is overigens niet aan te raden. 

Apart/Together

Je kunt er tot slot voor kiezen om elke groep een eigen spel naar smaak te laten spelen: de wijnliefhebbers een wijnvariant, de bierdrinkers Het Bier Mysterie. En dan kun je zelfs een kindergroep toevoegen Met Het Limonade Experiment. Bijn deze variant speelt elke groep voor zich: de afzonderlijke spellen zijn onderling qua speltijd lastig vergelijken.

In 4 stappen naar je activiteit

 1. Plan een datum waarop iedereen kan
 2. Bestel het benodigd aantal spellen: 1 spel per groep
  • De Verloren Wijn: max. 6 spelers groep
  • Het Bier Mysterie: max. 4 spelers per groep
  • Hou rekening met de levertijd: we verzenden elke maandag en woensdag de spellen die t/m de voorgaande dag zijn binnengekomen. In principe worden deze dan de dag erna bezorgd.
 3. Kies je spelvorm
 4. Zorg voor de glazen, hapjes en evt. wat drankjes om ook lekker te borrelen.

Aanbieding

Bestel je 2 spellen of meer? Dan geven we daarop een korting. Kies het juiste aantal spellen in je winkelmand en gebruik op de afrekenpagina code:

 1. “DVWgroep” voor de Verloren Wijn: deze rekent € 5,- korting per afgenomen spel.
 2. “HBMgroep” voor Het Bier Mysterie: deze rekent € 3,75 korting per afgenomen spel.

En speel je met 10 groepen of meer? Neem dan contact op voor maatwerk: voor grote groepen kunnen we speciale tarieven aanbieden, maar ook maatwerk advies met betrekking tot het organiseren van samenspel en in sommige gevallen aangepaste bezorgservice en/ of aanvullende diensten.

Spelen op afstand

De afgelopen twee jaar hebben we ervaren dat het soms eve neit mogelijk is om samen te komen. Ook in dat geval kun je Unlock the Bottlle gewoon spelen! Afhankelijk van de situatie en maatregelen pas je de groepsgrootte per locatie aan, communicatie verloopt via één van de bekende videoprogramma’s, zoals Zoom, Teams en Google Hangout.

Je kan op deze manier:

 • Samen spelen in klein gezelschap: op elke locatie een eigen spel en samenwerken via video, chat en audioverbinding.
 • Competitie: Op elke locatie een spel en met één van de genoemde competitievarianten. Let er op dat je de audio hier uit zet.
 • Lockdown Special: laten we er niet op hopen, maar bij een lockdown kun je bovenstaande zelfs nog combineren: een competitie tussen diverse subgroepjes die weer digitaal samenwerken. Maak hiervoor een open meeting aan met moderator, gezette gezamelijke momenten en verder het geluid uit: Per per subgroepje heb je een aparte ruimte/meeting nodig om samen aan de slag te gaan, op afstand (elk een eigen spel, audio, video etc aan).