Hints

Soms kom je er even niet uit en heb je een tip nodig. Hier vind je per puzzel een hint om je op weg te helpen!

Voorbeeld:
Ben je bij de blauwe envelop, puzzel 1B en kom je er niet uit? Open dan: 1B

1A
De professor zou nooit combinaties gebruiken die hij raar vindt. Dus als je nou eens goed zijn aantekeningen leest… en je kijkt dan naar de combinaties. Welke kun je dan wegstrepen? Dan blijft er maar eentje over!
1B
Zien jullie dat de ingrediënten in twee van de buisjes dezelfde kleur hebben? En weten jullie nog de juiste oplossing van de ingrediënten? Welke moeten dan eerst? Goed naar de kleuren kijken. Gebruik de mengbeker en het roerstaafje. Pas als je alle ingrediënten hebt gebruikt : kijk dan naar de kleur. En vul het goede antwoord in op de website. Dan kan ik het controleren.

Een extra tip: poeder is nooit geel

1 - antwoord

Is er iets mis gegaan met de wonderdrank? Als je de ingredienten op de juiste volgorde hebt toegevoegd wordt het roze!

2A
Nou… een vouwblad… die heeft toch lijntjes waar je moet vouwen? Zie je dat? En wat wordt het dan? Denk eraan: er moet iets in… welke vorm zou het kunnen worden..?
2B
Zie je dat sommige woorden een andere kleur hebben? En bij de oplossing zie je die kleuren ook… hmmm hoe zet je ze in de juiste volgorde? Zien jullie dat? Als je de zin weet, weet je wat je moet doen.
2C
Heb je het ingrediënt toegevoegd? Dan goed roeren: echt 1 minuut hoor, dat zijn wel 60 tellen.
2 - antwoord

Is er iets mis gegaan met de wonderdrank? Na 60 minuten roeren wordt het oranje…

3A
De smaak van limo 1 hoort bij een sticker. Die sticker moet dus wel op plek 1 komen. En die van 2 op 2 enzovoorts. Want dan staat het in de juiste volgorde. Anders klopt er niks van…

En hebben jullie de verkeerde sticker geplakt? Maak dan een aantekening zodat je niet in de war raakt…

3B
Welk woord staat er op de stickers van de limo smaken? En waar zie je dat terug? Dan weet je welke rebusplaatjes je moet gebruiken en welke niet. Laat je niet in de war brengen door zaken die je niet kunt gebruiken.
4A
Heb je de raadsels gelezen? Waar gaat het over? Zie je ergens waar dit bij hoort? Heb je goed gekeken? Alles bewaard? De doos ook? Je weet maar nooit wat je allemaal nodig hebt voor dit experiment. De raadsels vertellen waar je moet beginnen en ook waar je heen moet. Breng de magneet op de juiste plek. Als je daar bent zul je wel merken dat het ‘goed zit’. Pak dan het volgende instructiekaartje.
4B
Kleuren kun je toch mengen… Wat zie je op de kaart van Oostenrijk? Het wappert alle kanten op. Wat valt je op?
5B
Er zijn zoveel beroepen. Maar ik zei toch dat ik het helemaaal getekend had? Er is er volgens mij maar eentje die helemaal klopt. Welke is het?
5B
Zie je de symbolen? Waar herken je die van? Als je de vorige puzzel goed hebt opgelost dan weet je welke je nodig hebt.
Maar wat moet je ermee? Kijk goed naar mijn tekst: er zit iets ACHTER en ik praat over de lucifers…. Snap je het? Vraag een volwassene om hulp!