De leukste escapegame voor kinderen:

puzzelen, ontdekken én proeven!

Ideaal voor kinderfeestjes, familiedagen en meer…

Het Verhaal

Professor Limostein heeft een drankje ontwikkeld waarmee hij dieren kan verstaan. Maar hij is het recept vergeten! En dat niet alleen: er is iets helemaal mis gegaan… 

Nu vraagt hij hulp van kleine professoren om het experiment alsnog tot een goed einde te brengen. Kunnen jullie het recept achterhalen en medicijn X openen?

Wat kun je verwachten?

Het Limonade Experiment is een thuismysterie voor kinderen. Je krijgt een box (thuisgezonden) met daarin 6 enveloppen, het flesje met medicijn X en diverse attributen. Zelf zet je een karaf en de glazen klaar en hebben de spelers een device met internet nodig.

We vragen een ouder/begeleider het spel op te starten waarna de spelers zelfstandig aan de slag kunnen met de puzzels in de verschillende enveloppen. Hierbij komen voorlezen, logisch redeneren en topografie aan bod. En dat niet alleen: ze zullen een heus experiment gaan uitvoeren en de wonderdrank namaken. Natuurlijk mag er ook geproefd worden: niet die wonderdrank, die toch wat gevaarlijk blijkt, maar wel 4 limonades! Tussen de spellen helpt de professor ze via online video’s door het spel heen.

Het Limonade Experiment biedt een volledige activiteit in eigen huis of tuin en kan eenmalig gespeeld worden: ideaal voor kinderfeestjes! De varieteit in spellen maakt dat alle spelertjes uitgedaagd worden om samen te werken en de code te kraken. Wat ze maar wat graag doen, gezien de inhoud de afgesloten fles met medicijn X….

Relevante informatie

De limonades in het spel zijn suiker- en glutenvrij en de meeste ook vegan. De zoetstof is Stevia.

De kinderen gaan aan de slag met een experiment: de ingrediënten die we hiervoor hebben meegezonden zijn niet voor consumptie bedoeld. Indien je specifiek wilt weten wat er in zit, stuur dan een ons dan een mail dan beantwoorden we dit graag. 

Het spel bevat een ouderbrief met daarin relevante informatie voor ouders en/of begeleiders. Lees deze goed door. Het is handig om als begeleider het spel even op te starten en gedurende het verloop een oogje in het zeil te houden. Bij het maken van de limonades, het experiment en het slot verwijzen we de kinderen naar de begeleiders toe: de puzzels kunnen ze zelfstandig uitvoeren.

Coöperatief spel voor 2-6 spelers van 6-11 jaar

Ideaal voor kinderfeestjes en familiedagen

Handmatig samengesteld met diverse puzzels en attributen

Zo’n 90 minuten puzzel- en proefplezier

Wat zeggen onze spelers?

Het Limonade Experiment was het leukste van mijn kinderfeestje

Lieke

7 jaar

” Wat een coole escaperoom, vooral de proefjes”

Jesper

10 jaar

Het was heel gezellig om het spel aan tafel te doen met z’n allen, ik denk dat iedereen dit leuk zou vinden

Nina

8 jaar