Professor Limostein heeft een drankje ontwikkeld waarmee hij dieren kan verstaan. Maar hij is het recept vergeten! En dat niet alleen: er is iets helemaal mis gegaan…

Nu vraagt hij hulp van kleine professoren om het experiment alsnog tot een goed einde te brengen. Kunnen jullie het recept achterhalen en medicijn X openen?

Puzzelen, proeven & experimenteren

Bij Het Limonade Experiment heb je al je zintuigen nodig om de code te kraken en de fles met medicijn X te openen…

Vanuit zijn laboratorium vraagt professor Limostein de spelers om hem te helpen het recept van de wonderdrank te achterhalen. Hiervoor moeten ze de puzzels uit de verschillende enveloppen zien op te lossen, waarbij voorlezen, logisch redeneren en zelfs topografie aan bod komen. En dat niet alleen: de kleine professoren moeten een heus experiment uitvoeren om de wonderdrank na te maken…

 

Natuurlijk mag er ook geproefd worden: niet die wonderdrank, die toch wat gevaarlijk blijkt, maar wel 4 limonades! Tussen de spellen helpt de professor ze via video’s door het spel heen.

 

De varieteit in spellen maakt dat alle spelertjes uitgedaagd worden om samen te werken en de code te kraken. Wat ze maar wat graag doen, gezien de inhoud de afgesloten fles met medicijn X….

 

“Het limonade experiment was het leukste van mijn kinderfeestje!”

Ideaal voor feestjes, familiedagen en playdates!

We kennen het allemaal: een groep kinderen op bezoek en geen idee hoe je ze kan vermaken. Het Limonade Experiment biedt de oplossing: een volledige escapeervaring voor 2-6 spelers, maar dan in eigen huis. Het enige wat je zelf nog nodig hebt zijn een karaf en glazen voor de limonade en het experiment…

Levertijd

We verzenden elke maandag en woensdag. Die dagen worden alle spellen die t/m de voorgaande dag zijn besteld verzonden en normaal gesproken dinsdag en donderdag geleverd door DPD.

Je ontvangt een bruine verzenddoos met daarin alle spelinhoud: Lees vooral de ouderbrief voordat je het spel laat/gaat spelen en geef de doos pas aan de kinderen als ze gaan spelen. 

Wat krijg ik

Als ik ‘Unlock the Bottle: Het Limonade Experiment’ bestel?

 • Een unieke thuisbeleving voor 2-6 kinderen
 • Vermaak voor een groep t/m maar liefst 6 kinderen
 • Diverse puzzels o.b.v. taal, topografie, kleur en logisch redeneren
 • Een spannend experiment als onderdeel van het spel
 • 4 suikervrije limonades om te proeven en ruiken
 • Een professorbril om door te wisselen voor de speler die de instructie voorleest
 • Interactie met de video’s van onze professor om de spelers door het spel te leiden.

   

  “Wij, Marvin, Maarten en Mariska,
  misten een ontmoeting tussen 2 liefhebberijen van veel mensen: spellen en lekkere dranken,

  dus besloten wij er zelf iets voor te creëren!”

  Over Ons

  Marvin – Chief Gaming Officer

  Marvin is – in zijn eigen woorden – een echte ‘spelaholic’ en daarmee helemaal op zijn plek als eigenaar van Escaperoom TIME van waaruit hij verschillende (VR) escape rooms, (escape) games en city games heeft ontwikkeld en aanbiedt.
  Ga naar EscaperoomTIME.nl

  Maarten – Chief Beverage Officer

  Maarten is liefhebber, kenner en importeur van (mousserende) wijnen. Zijn ambitie is om Nederland aan de bubbels te helpen, met lage prijzen, proeverijen en (online) cursussen.

  Ga naar MeerBubbels.nl

  Mariska – Chief Happiness Officer

  Mariska heeft als trainer en facilitator veel ervaring met het begeleiden en vermaken van groepen en maakt daarbij veel gebruik van spel(vormen). Haar drive is om leuk en leerzaam te combineren waar het kan.

  Ga naar FunInFunction.nl

  Dit is natuurlijk de perfecte combinatie voor het creëren van een spel, met een drank in de hoofdrol, dat vermakelijk is en waar je ook nog wat van opsteekt!

  Veelgestelde Vragen

   

  Voor welk aantal spelers en leeftijd is het geschikt?

  Het Limonade Experiment is geschikt voor 2-6 spelers van 6 t/m 11 jaar.
  De ideale groepsgrootte is 4-6 spelers, bij een kleiner aantal adviseren we actieve deelname van de ouders.

  Wat is de speeltijd?
  De speelduur kan erg verschillen o.b.v. de gemiddelde leeftijd van de groep, hoe snel ze de puzzels doorhebben en natuurlijk de concentratie. Onze testgroepen waren ongeveer 1:30 uur bezig.
  Wat heb ik zelf nog nodig?

  De box bevat een volledige spelbeleving, met drukwerk, attributen en toegang tot onze spelpagina. Je hebt er naast nog een paar dingen nodig:

  • Een device met internet, we adviseren een tablet of laptop, zodat alle spelers goed mee kunnen kijken
  • Bekers of glazen voor de limonade & een doorzichtig glas voor het experiment
  • Een karaf, maatbeker of fles  van minimaal 500ml om de limonades in voor te bereiden
  Wat voor limonade bevat het spel?
  Het spel bevat 4 limonades in poedervorm. De limonade is suikervrij, glutenvrij en de meeste smaken zijn vegan. De zoetstof is stevia.

  Je maakt de limonade aan met 500ml water. Verder verdunnen is mogelijk: het proeven wordt dan iets lastiger, maar de aroma’s blijven ongeveer gelijk.

  Is het herspeelbaar?
  Het spel is bedoeld voor eenmalig gebruik. Vergelijk het in dat opzicht met een bezoekje aan een escaperoom of een ander uitje.
  Is er ook een Engelstalige editie?
  Nog niet, maar hou ons in de gaten…
  Wat zit er in de potjes en reageerbuisjes?
  De professor heeft geheime ingrediënten meegezonden t.b.v. het experiment. Let op: deze zijn niet bedoeld voor consumptie.
  Wil je toch heel graag weten wat er in de buisjes zit? Neem dan even contact met ons op!