Persbericht: Escapegame voor kinderen: proeven & experimenteren

Een derde thuismysterie van Unlock the Bottle

16 november 2021

Voor veel ouders is het een uitdaging: het organiseren van een kinderfeestje. En zeker het afgelopen jaar heeft laten zien dat dit ondanks het grote aanbod aan uitjes soms lastig uit te voeren blijkt. Daarom komt spellenmaker Unlock the Bottle met een nieuw spel: “Het Limonade Experiment”. 

Dit thuismysterie voor 2 tot 6 spelers van 6 t/m 11 jaar oud bevat een volledig uitje in eigen huis. Uniek hierbij is dat de kinderen suiker- en glutenvrije limonades moeten proeven: bij elke game van Unlock the Bottle staat immers een drank centraal. 

Daarnaast bevat het spel een spannend experiment dat spelers zullen uitvoeren. Naast kinderfeestjes is het spel ook geschikt voor familie- & feestdagen en diverse andere gelegenheden. 

Mariska, Chief Happiness Officer van Unlock the Bottle: “Kinderen vinden escaperooms en -games erg leuk en zijn er soms zelfs beter in dan volwassenen. Met het Limonade Experiment bieden we ze dan ook een unieke spelervaring aan huis, waarbij naast de puzzels ook proeven van belang is.”

Het Limonade Experiment

Het thuismysterie draait om het experiment van professor Limostein. Hij heeft een middel ontwikkeld om met dieren te kunnen praten, maar is het recept kwijt en er is iets helemaal mis gegaan. De spelers wordt gevraagd hem te helpen het recept terug te vinden en de code van medicijn X te kraken. 

Het spel bevat vijf enveloppen met diverse puzzels, waarin logisch redeneren, rekenen en topografie aan bod komen. Verder zal afwisselend één van de spelers de professorbril op mogen zetten om de instructies voor te lezen en wordt er natuurlijk geproefd. 

De klapper van het spel is een heus experiment: het maken van de wonderdrank. Het spel wordt begeleid aan de hand van video’s van de professor en een klein beetje hulp van de ouders. 

 

Quotes van onze testpanels:

“Wat een coole escaperoom, vooral de proefjes”

“Het was het leukste deel van mijn kinderfeestje”

“Het was heel gezellig om het spel aan tafel te doen met z’n allen, ik denk dat iedereen dit leuk zou vinden” 

Het spel is te bestellen via www.unlockthebottle.nl/limo/ en kost €49,99. Het biedt ongeveer 1,5 uur spelplezier met 2-6 spelers van zes t/m elf jaar oud. 

Over Unlock the Bottle

Unlock the Bottle is een initiatief van drie Utrechtse ondernemers (Mariska, Marvin en Maarten), die twee van hun passies – spellen en het proeven & genieten van dranken – samenbrengen in de onderneming. In 2020 lanceerden ze met “De Verloren Wijn”. De eerste wijn-escapegame van Nederland die zeer positief is ontvangen. Deze werd snel gevolgd door “Het Bier Mysterie” i.s.m. Maximus Brouwerij. Met “Het Limonade Experiment” brengen ze een derde game uit in een reeks waarin het ontdekken van dranken integraal onderdeel is van de escapegame. 

Voor meer informatie:

Maarten van den Akker [Chief Beverage Officer]

T: 06-42313369

E: info@unlock the Bottle

www.unlockthebottle.nl